Løp fort. Ikke stol på noen. Ha alltid med deg kniven.

byen bak murene

I Hong Kong for en del år siden fantes det en liten del av byen som lå bak murer. Det var fordi det en gang hadde vært et militærfort. Da militæret trakk seg ut vokste en lovløs bydel opp. I 1987 bestemte myndighetene seg for å rive byen bak murene. Det er inspirasjonen til denne romanen.

Tre regler

Det er mørkt, det er skittent, brutalitet og vold dominerer. Her, hvor de mest brutale bandelederne regjerer, løper Jin for å redde sitt eget liv. Det er også grunnen til at hun fortsatt er i live. Hun løper raskt, stoler ikke på noen og har alltid med seg kniven.

I et av byens bordell sitter søsteren hennes innelåst. Mei Yee ble solgt til prostitusjon av sin egen far. Hun har ingen fremtidsutsikter og blir fortalt at eneste vei ut er i en likpose.

Den tredje personen vi møter i denne fortellingen er Dai. Han er ikke helt som de andre gateguttene og småkriminelle som bor i Hak Nam. Men han kjemper også en farlig kamp for å overleve. Og snart renner tiden ut.

Spennende!

Disse tre ungdommene berører hverandres liv og det er en nervepirrende historie som blir fortalt. Den er spennende fra første stund, og spenningen holder seg gjennom hele boka. Boka er fartsfylt samtidig som den har vakre skildringer. De tre personene forteller i hvert sitt kapittel, og det er flettet sammen på en veldig bra måte. Jeg anbefaler denne spenningsromanen til absolutt alle! Jeg klarte neste ikke å legge den ifra meg. Sjekk om den er ledig på studiesenteret.

Tekst: Mari Norendal/Bilde: Cappelen Damm

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s