Rystende og opplysende

med-paa-lekenFor en bok! Den handler om Amalie som blir voldtatt på en fest. En såkalt festvoldtekt utført av en bekjent. En sånn voldtekt som mange tenker ikke er SÅ alvorlig. Teksten beskriver så forferdelig vondt og direkte hvordan tankene til en jente kan være både før under og etter en voldtekt.

Mørket

Amalie er knekt og klarer ikke å fungere i livet etter voldtekten. Etterforskningen svikter, foreldrene vet ikke hvordan de skal takle det som har skjedd, heller ikke kjæresten vet hva han skal gjøre. Alt ser svart ut. Redningen blir en psykolog som hjelper henne «opp på beina igjen».

Det annet kjønn

Etter at Amalie har funnet strategier for å stå oppreist, følger vi hennes søken etter å finne ut hvordan dette bare kan skje uten at det får noen følger. Hvorfor er samfunnet slik at man kan skade et menneske så grunnleggende, uten at det får konsekvenser? Det vil Amalie finne ut av, og det får vi som lesere ta del i.

Rister i sjelen

Dette er en bok med et personlig og nært språk. Den er skrevet i dagboksform, med faktablokker  med forklaringer på begrep og fenomen som vi finner i vårt samfunn. Boka er skrevet med stor innsikt og den er lærerik på flere plan. Jeg tenker nye tanker etter å ha lest denne boka. Den har et viktig budskap og er skrevet så godt at man flyter gjennom hele boka. Ungdom, foreldre, lærere og absolutt alle bør lese denne boka. Vi har ett eksemplar på studiesenteret, men vi skal kjøpe inn flere!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s