Stjerner

9788203356261_karpediem

Denne boka er full av bilder fra turnelivet til Carpe Diem. Innimellom bildene finner vi tekster av Magdi og Chirag. Poetiske og personlige betraktninger om livet i Carpe Diem.

Brødre

Ulikhetene mellom de to kommer frem i tekstene. Magdi trenger stillhet mens Chirag trenger mennesker. Magdi har en klokkeklar selvtillit mens Chirag har en åpnere usikkerhet. Sammen er de magi. De reflekterer over hvorfor de er der de er, hvordan de er like og hvordan de utfyller hverandre. Ærlig.

Lættis

Noen tekster fikk meg til å le, spesielt “Det morsomste Eirik har opplevd i sitt liv” hvor Chirag forteller om tragedien ved å spille konsert for et nesten tomt lokale. Bildet av bygdekinosalen med popkornspisende publikum setter prikken over ien. Kostelig!

Skuffa

Andre tekster får meg til å undre, for eksempel teksten “Verdensmesteren” av Magdi. Her snakker han om gutter slik: “Vi ser verken til venstre eller høyre, der alle utfordringene, ulempene og uhumskhetene står klare til å skremme vettet av oss. Vi ser rett fram. Der målet er. Sånn blir vi best.” Jeg synes det er synd at et forbilde presenterer slike forutinntatte holdninger om kjønn. Så jenter kan ikke bli best da eller?

Ekte

Jeg synes fremstillingen av Carpe Diem virker nær og ekte. Den er visuelt vakker og jeg likte godt å lese den. Den er heller ikke så lang å lese. Anbefales for deg som liker biografier og selvfølgelig for deg som liker Carpe Diem. Vi har den på studiesenteret.

Omslag: Aschehoug/Tekst: Mari

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s