Maktkamp

ivargenstid«Det har endelig blitt fred i Westeros. Fiender har alliert seg, og de mektigste husene samarbeider om et trygt rike. Men hvor trygg kan du være? Når Lord Eddard Stark av Vinterfall drar til Kongshavn for å styre som kongens hånd vet han at han setter seg selv og familien sin i fare. Westeros er i ubalanse. Alle er maktsyke og lengter etter å sitte på jerntronen. Hærstyrker samler seg og det er umulig å vite hvem man kan stole på. Farer truer. Og vinteren kommer»

«I vargens tid» er den første boka i serien «En sang om is og ild» som består av ti bøker. Det er en bok full av karakterer du elsker, hater eller begge deler. Det er et univers som vil oppsluke deg og fascinere deg. En bok full av svik og bedrageri der du ikke kan vite hvem du kan stole på. Det vil kanskje ta noen kapitler å sette deg inn i historien og universet men hvis du anstrenger deg litt i starten blir resten en flyt i historien.

Denne boken har en rekke karakterer som har egne kapitler. Man følger Lord Eddard Stark, som man kan kalle den viktigste karakteren, som får jobben som kongens hånd eller rådgiver. Man følger hans kone, Catelyn Tully, som skjønner at Eddard Stark drar ut i fare. Man følger hans døtre som blir med han til hovedstaden og hans sønner som blir igjen i Vinterfall. Bastardsønnen, Jon Snø som drar til muren for å beskytte Westeros for farene i nord. Dvergen Tyrion som skjønner at han aldri vil være annet enn en dverg, og Daenerys Targaryen som venter i landet ved siden av Westeros for å ta tilbake jerntronen som ble stjålet fra hennes far. Det er også en drøss med andre kule karakterer.

Boken er skrevet av George R.R Martin som er en veldig god historieforteller som gjør hvert kapittel spennende. Han elsker å lage karakterer akkurat like mye som å ta livet av dem og elsker overraskelser som han kan spare lenge. Boka er spennende fra første til siste side. Jeg synes det er en bra og overraskende slutt. Det var vanskelig å legge fra seg boka og jeg ville alltid vite hva som kom til å skje med karakterene

Jeg synes at dette er en ekstremt bra bok som jeg leste på noen dager. Selv etter denne boken har du ni andre bøker i vente og flere som ikke har blitt gitt ut enda. Jeg kom meg raskt inn i universet og ble godt hjulpet av listen med karakterer bakerst i boka. Etter bokserien venter serien «Game of Thrones» som er den verdenskjente filmatiseringen av bøkene. Jeg ville gitt den et terningkast for hver av de fantastiske karakterene du møter i løpet av boka men siden det hadde blitt veldig mange gir jeg den terningkast seks.

Tekst: Ask (8D) / Bilde: Vendetta

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s