Når presset blir for stort

org_De4_3_Hyper_Hoy

Dette er den fjerde boka i serien De4. Det er en serie med enkeltstående historier, så man behøver ikke å lese bøkene i riktig rekkefølge. Hyper var nominert til årets beste ungdomsbok i 2017 i U-prisen. Den vant ikke, men det er ikke uten grunn at den ble nominert, for denne boka er knakandes god.

Når bare det beste er godt nok

Hovedpersonen i boka heter Lilly, hun er ambisiøs og vil alltid gjøre det best. Målet hennes (og foreldrenes) er at hun skal få toppkarakterer og komme inn på et verdenskjent universitet i USA. Boka starter med at hun har kommet inn på en dyr privatskole for spesielt dyktige elever. Her opplever hun noe hun aldri har opplevd før, å ikke være best i klassen. Så hva gjør hun?

En god venninne?

Lilly blir fort kjent med Thea. Hun er liksom helt perfekt, vakker, populær og rik. Hun blir inngangen til en ny verden for Lilly. Og etterhvert oppdager Lilly at alt ikke er helt perfekt bak den fine fasaden…Og må sannheten alltid fram i lyset?

Denne boka er lett å lese. Språket flyter lett og den er godt bygd opp. Denne boka handler om karakterpress, rus, aktivisme, forelskelse og vennskap. Les den!

Tekst: Mari/Omslag: Kagge forlag

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s