Sanselig og mørk

Guttene_Fotokreditering-Gyldendal (1)

Hvor gnistrende klart og gjennomstrømmende levende må et minne være for å kunne kalles virkelighet? Ørene mine husker, lungene, fingrene og leppene mine husker. (s. 188)

Jeg synes dette sitatet fra Guttene beskriver boka så bra, i tillegg til omslaget. Den er drømmende og sanselig, mørk og vakker. Historien svever på et vis mellom virkelighet og fantasi.

Veksthuset

De tre jentene Kim, Bella og Momo er ousidere i klassen. Deres frirom er veksthuset til Bella. Der vokser det opp en mystisk blomst som ved å drikke nektaren gir de muligheten til å bytte kjønn for noen timer. De får kjenne hvordan hele verden forandrer seg, hvordan blikkene forandrer seg og hvordan muskelstyrken forandrer seg.

Magisk realisme

Den verdenen som blir beskrevet gir meg en følelse av være svevende og flytende på et merkelig vis. Teksten er full av symboler og man kan bli litt ettertenksom av å lese denne boka. Jeg tror den er interessant å analysere og snakke sammen om. Forfatteren er Jessica Schiefauer, samme forfatter som har skrevet “Når hundene kommer”. Å sammenligne de to bøkene hadde vært en spennende oppgave, tenker jeg. Tips til fordypningsoppgaven!

Tekst: Mari /Omslag: Gyldendal

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s