Mystikk og grøss

den-onde-arvenEnger, Thomas. Den onde arven. (bm). Livet til 16 år gamle Julie er på ingen måte vanlig. Faren har hun aldri sett og moren tåler verken lys eller lyd. Hun bor sammen med bestefaren i et digert hus, og på skolen blir hun mobbet. Den beste vennen hennes er katten. En kveld da nordlyset åpenbarer seg på himmelen, finner hun en mystisk gjenstand som snur opp ned på livet hennes. Gjenstanden er nært knyttet til mørke hemmeligheter, og det er noen som er villig til å drepe for å få tak i den. Julie prøver å finne ut hva som har skjedd i familien, men havner i stor fare. Samtidig blir katten redd for henne. Ute på tunet har 13 ravner slått seg ned, og de følger Julies minste bevegelser med iskalde øyne. (Tekst: BIBBI/Omslag: Gyldendal)

 

kaoshjerteGrimnes, Lise Forfang. Kaoshjerte. (bm). 16 år gamle Minja våkner forslått og uten hukommelse i blokka hjemme på Stovner. Hun drømmer om hender som trekker henne ned i myra, om jenter med kuhaler, om en mann vakker som underjorden selv, og plutselig husker hun prisen for å ha besøkt sin forbudte mormor den sommeren, å miste bestekompisen Josef for evig og alltid. Dette er en fortelling som balanserer mellom urban virkelighet og mystikk, og som henter inspirasjon fra norsk og persisk kulturarv, samt at den også handler om vennskap, røtter og det å ha tillit til seg selv. (Tekst: BIBBI/Omslag: Aschehoug)

 

Glimt-190x294Røssland, Tor Arve. Glimt. (nyn). Miljøet er lagt til en liten øy, og hit flytter Jon sammen med moren sin. Han finner kjapt ut at det er på ungdomshuset øyas ungdommer samles, og begynner så smått å bli kjent med dem. -Men det er noe som skurrer i ungdomshuset. Biljardkuler begynner å rulle i løse luften og plutselig dukker det opp et fientlig ansikt i den mørke kjellertrappa. I tillegg til dette er det en merkelig regel som sier at på slaget 19.33 må alle være ute av huset. Hva skjer egentlig hvis man ikke er ute av huset til den tid? (Tekst: Mari Norendal/Omslag: Samlaget)

 

 

svartemathildaRøssland, Tor Arve. Svarte-Mathilda. (nyn). Ei ung jente blir funnen knivdrepen i heimen sin. Mordet blir aldri oppklart. Leilegheita som var åstaden for mordet, står tom i 20 år. Når Elisabeth flyttar inn, tek det ikkje lange tida før ho ser ting foreldra ikkje ser, og høyrer kviskring foreldra ikkje høyrer. Elisabeth begynner å grave i historia til drapet, med god hjelp av den nye klassekameraten Philip og bibliotekaren Viggo. Dei kjem over legenda om den demoniske Svarte-Mathilda, som gøymer seg i ein spegel, og som kjem dersom du roper på henne. Philip trur ikkje på denne historia, og overtaler Elisabeth til å vere med på å prøve det ut. (Tekst: BIBBI/Omslag: Samlaget)

 

Svartedalen_omslagHansen, Atle. Svartedalen. (nyn). Lettlesen grøssar for ungdom. Kva gjer du når du høyrer mystiske stemmer frå kjellaren i ei forlaten løe, djupt inne i Svartedalen, der du absolutt ikkje skulle gå? Når mystiske ting byrjar hende, og du ikkje klarer å finne ei naturleg forklaring? Nokre gonger blir det opp til dei i notida å rydde opp i hendingane i fortida sjølv om det kan bli farleg. Svartedalen er ein lettlesen grøssar der spenninga held deg klistra til sidene. (Tekst og omslag: Samlaget)

 

 

 

Advertisements